Hírek

2009.11.05. 12:48

Új nevet kap, és a tőzsdére megy Járai biztosítója

A CIG Közép-európai Biztosító tegnapi közgyűlésén eldöntötték, hogy jövőre tőzsdére megy a cég. A biztosító új neve CIG Pannónia lesz.

Világgazdaság Online

Szerdán rendkívüli közgyűlést tartott a CIG Közép-európai Biztosító – számolt be a Budapesti Értéktőzsdén tartott sajtótájékoztatón Járai Zsigmond, a társaság felügyelőbizottságának elnöke. A közgyűlésen több fontos kérdésben döntöttek.

A biztosító új neve CIG Pannónia lesz (a cég rövid elnevezése pedig Pannónia Életbiztosítóra módosul). Döntöttek arról is, hogy 10 millió új részvény kibocsátásából 10 millió euró értékben tőkét emelnek. Ez egy zártkörű tőkeemelés lesz, amelyre még az idén sor kerül.

Emellett arról is határozott a közgyűlés, hogy a biztosító részvényeit bevezetik a Budapesti Értéktőzsdére nyilvános részvénykibocsátás keretében. Ennek értelmében a biztosító nyilvános részvénytársasággá alakul át.

A részvénykibocsátás pontos időpontját még nem tudják, de legkésőbb 2010. december 31-ig kívánják azt lebonyolítani. Egyelőre néhány tíz millió euró értékű részvényt terveznek bevezetni a BÉT-re, amelyeket főleg hazai intézményeknek szeretnének értékesíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva