Hírek

2009.11.02. 08:00

Újraindul a Kulcsár-per?

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség gyakorlatilag szétzúzta az elsőfokú ítéletet

MNO

Teljes egészében a Kulcsár Attila és társai ellen hozott nem jogerős ítélet hatályon kívül helyezését kezdeményezi a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség – értesült a Magyar Nemzet. A napilap szerint legalábbis ezt indítványozta Sódor István, a szervezet vezetője.

A napilap információi szerint az erre vonatkozó indítvány már két hete a Legfőbb Ügyészségen, pontosabban Belovics Ervin legfőbbügyész-helyettes asztalán van. Ha ezen a fórumon is a hatályon kívül helyezés mellett foglalnak állást, a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblának kell döntenie arról, hogy alaposnak találja-e az ügyészség indítványát. Ha igen, a teljes bizonyítási eljárást meg kell ismételni.

A Legfőbb Ügyészség vezetői között – tekintettel az ügy nagy horderejére – beszédtéma az eljárás sorsa. Forrásunk szerint Sódor István gyakorlatilag „szétzúzta, ízekre szedte” az elsőfokú ítéletet, amelyet számtalan ponton hibásnak talált. A Varga Zoltán vezette bírói tanács 2006. május elején kezdte meg a per tárgyalását, és bő két évvel később, 92 tárgyalási nap és körülbelül kétszáz tanú meghallgatása után hozott ítéletet. Az

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva