Hírek

2009.12.15. 11:51

2011-ben minden tizedik ember munkanélküli lesz Németországban

A német szövetségi bank szerint 2011-ben minden tizedik ember munkanélküli lesz az országban - tűnik ki a jegybank decemberi jelentéséből.

N24 - Világgazdaság Online

A várt fellendülés ellenére a regisztrált munkanélküliek száma a jelenlegi 3,4 millióról jövőre 3,8 millióra, 2011-ben pedig 4,2 millióra nő – idézi a Bundesbank adatait az N24.

A jelentés szerint a munkaerőpiacra 2010-ben az alacsony bérmegállapodások és a továbbra is csökkentett munkaidők lesznek a jellemzőek.  A német gazdaság a módosított prognózis szerint idén 4,9 százalékkal zsugorodik, ám jövőre 1,6 százalékos növekedés következhet be, 2011-ben pedig egy plusz 1,2 százalékos élénkülés.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Frankfurter Allgemeine Zeitung információi szerint Németország a következő évben a korábban tervezetthez képest 100 milliárd euróval több hitelt venne fel. Ha ez megtörténik, Berlin is túllépi az eurózóna országaira vonatkozó 3 százalékos deficit korlátot.

Eszerint plusz 86 milliárd eurónyi forrás igényel a költségvetés és további 14,5 milliárd szükséges a gazdaságélénkítő intézkedések következtében. Európa legnagyobb gazdasága ezért várhatóan 100 milliárd eurós hitelt vesz el, ezzel pedig szinte biztosan túllépi az eurózónára vonatkozó deficit szabályokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva