Hírek

2009.12.04. 09:47

A harc közben a Viasat is megelőzi az MTV-t

Megalakult a sztrájkbizottság a Magyar Televízióban. Az intézmény nagykuratóriumának mai ülésén a baloldali kurátorok megpróbálják elmozdítani Medveczky Balázs alelnököt ügyvezetői posztjáról. A köztévé nézettsége eközben mélyponton van – írja a Népszabadság.

Népszabadság - Világgazdaság Online

Megalakult a televízió három szakszervezetének közös sztrájkbizottsága – jelentette be tegnap Kapuvári Gábor, a bizottság szóvivője. A Népszabadságnak elmondta: nem bérköveteléseket fogalmaznak meg, hanem a munkahelyek megőrzésére koncentrálnak. A menedzsment közben közölte: legkorábban januárban kézhez kapja az elbocsátásról szóló értesítést az a százhatvan munkatárs – zömmel a felszámolásra ítélt három regionális stúdió alkalmazottja –, akit takarékossági okokra hivatkozva elküldenének az MTV-től.

Az elbocsátásnak, illetve a vidéki stúdióhálózat felszámolásának jogszerűségét többen vitatják. Kapuvári szerint ehhez módosítani kell az MTV működési szabályzatát, amely rögzíti a regionális stúdiók létét és feladatait.

Mint arról korábban beszámoltunk, az MTV ügyvezető alelnöke, Medveczky Balázs levélben tájékoztatta az MSZP frakciójának tagjait a költségvetésükkel kapcsolatos tényekről és kérte, hogy korrigálják a hibás döntést. A cég nyilatkozata szerint téves és félrevezető adatok alapján szavazta meg 190 képviselő a közszolgálati Magyar Televíziót érintő drasztikus költségvetési elvonást. Medveczky Balázs november végén úgy fogalmazott: politikai hatalomátvétel készülődik a köztelevízióban.

Mindeközben a felmérések azt jelzik, hogy az MTV-t egyre kevesebben nézik. Az idei adatokból kiderül: a reklámbevételek szempontjából legfontosabb (18–49 éves) korosztályban a csak kábelen, műholdon terjesztett Viasat szórakoztató csatorna is megelőzi a közszolgálati adót. Az m1 adásait e korcsoportban főműsoridőben a nézők mindössze öt százaléka követi figyelemmel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva