Hírek

2009.12.14. 17:00

A magyarok a legborúlátóbbak között az EU-ban

A magyarok 53 százaléka szerint az elkövetkező egy évben a jelenleginél is rosszabbra fordul az ország gazdasági helyzete.

Világgazdaság Online

Ennél borúlátóbbnak saját országuk kilátásait illetően csak az írek és a litvánok bizonyultak az uniós polgárok közül az Eurobarometer legfrissebb felmérése szerint. Összességében az európaiak csak 31 százaléka számít további romlásra saját országában, ami három százalékponttal alacsonyabb arány a fél évvel ezelőtt mértnél. Javulást 28 (Magyarországon 14) százalék vár.

A teljes felmérés Magyarországra vonatkozó adatait itt megtekintheti!

Az EU egészének és a világgazdaság kilátásait illetően az uniós polgárok némileg derűlátóbbak. Az unió gazdasági helyzete 30, a világgazdaságé 29 százalék szerint javulhat a következő 12 hónapban.


Miközben a gazdaság általános állapotával kapcsolatos aggályok enyhülni látszanak, a legnagyobb problémát a megkérdezettek többsége szerint a munkanélküliség jelenti. A válaszadók 54 százaléka úgy véli, hogy a legrosszabb még hátra van a válság munkahelyekre gyakorolt hatását illetően, és csak 38 százalékuk szerint érte már el a válság a tetőpontot.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva