Hírek

2009.12.13. 18:33

BA: megbukott a ferihegyi sztrájk

Megbukott a sztrájk, normál üzem folyik Ferihegyen - állapította meg a repteret üzemeltető Budapest Airport (BA) vasárnap esti közleményében.

MTI Eco

Hardy Mihály, a BA kommunikációs igazgatója szerint látványos kudarcot szenvedett a LESZ szakszervezet kétheti munkával előkészített sztrájkkezdeményezése.

A Malév Ground Handling (GH) mintegy kétszáz munkavállalója közül - a cégtől kapott tájékoztatás szerint - mindössze 34-en csatlakoztak a munkabeszüntetéshez.

A ferihegyi repülőtér forgalmán a sztrájkot semmilyen formában nem lehetett érzékelni, a vasárnap délutáni-esti csúcs ellenére nem voltak sehol sem sorok, sem a munkabeszüntetéssel összefüggésbe hozható késések. Két olyan járat indult később, amely már eleve a késve érkezett Ferihegyre. Nem kellett egyetlen járatot sem törölni - tette hozzá. Megerősítette: a repülőtér a vasárnapi forgalomnak megfelelő, normális kerékvágásban üzemelt.

Valamennyi repülőtéri cég megerősített műszakkal készült, hiszen az itt dolgozó vállalatok számára minden egyébnél fontosabb az utasok kiszolgálása, biztonságuk garantálása - hangsúlyozta Hardy Mihály, aki egyben köszönetét fejezte ki "minden munkatársának, aki ezen a vasárnapon is helyt állt a saját posztján".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva