Hírek

2009.12.29. 07:54

Elhárult az utolsó akadály is a Balatonring megépítése elől

Jóváhagyta a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) igazgatósága a Somogy megyei Sávolyon gyorsasági motoros versenypályát építő beruházó hitelkérelmét, odaítélte az építkezés befejezéséhez elengedhetetlenül szükséges kölcsönt – értesült a Népszabadság.

Népszabadság

A pénzintézet kommunikációs igazgatóságán megerősítették a lap információit, és elmondták: a pályát építő projektcég, a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. 15,3 milliárd forintos, 25 évi futamidejű kölcsönhöz jut.

Az MFB-nél hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a beruházónak még teljesítenie kell a szerződéskötési feltételeket, s csak ez után – optimális esetben január közepén – írhatják alá a kölcsönről szóló kontraktust. Mindez a beruházást ismerő pénzügyi szakemberek szerint azt jelenti: már csak a formaságok vannak hátra, a hitel odaítélésével lényegében elhárult az utolsó akadály is a Balatonring megépítése elől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva