Hírek

2009.12.14. 19:05

Elnökségi tervek Madridtól

Az új uniós gazdaságfejlesztési stratégia végrehajtásában fontos szerepet kell kapnia az eredmények nyomon követésének

Világgazdaság Online

A gazdaság talpra állítását, a lisszaboni szerződés gyakorlati átültetését, a polgárok fokozottabb köz- és jogbiztonságát, valamint az „igazi, globális európai külpolitika” hatékony megjelenését tekinti az EU-elnökség négy prioritásának Spanyolország.

Az ibériai tagállam 2010 januárjától elsőként látja el az unió soros elnöki feladatait azt követően, hogy Herman Van Rompuy belga miniszterelnököt kinevezték az EU állandó elnökévé és Catherine Ashton eddigi kereskedelmi biztost az európai integráció külügyi és biztonsági főképviselőjévé.

A lisszaboni szerződés életbelépésétől azt várják az unió vezetői, hogy felgyorsítja a döntéshozatalt az EU intézményeiben, s hatékonyabbá és demokratikusabbá teszi a 27 tagú közösség működését.
A spanyol elnökségnek négy prioritása lesz – vázolta Madrid terveit Brüsszelben Diego López Garrido EU-ügyi államtitkár. Ezek közül a legfontosabb a gazdaság talpra állítása, a válságból való kilábalás és a munkahelyteremtés előmozdítása.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva