Hírek

2009.12.22. 15:31

Fidesz közeli közgazdászok a büdzséről: Trükkös!

Húsz olyan "költségvetési trükköt" tartalmaz a jövő évi költségvetést bíráló közgazdászok által készített kiadvány, amelyek szerintük befolyásolják a hiány mértékét - derült ki a keddi sajtótájékoztatón közreadott dokumentumból.

Világgazdaság Online

A 29 közgazdász, akik még november végén felszólították a parlamenti képviselőket: ne szavazzák meg a 2010-es költségvetést, kedden a Hotel Marriottban ültek tárgyalóasztalhoz a Fidesz képviselőivel közölte a párt honlapja.

Ismert közgazdászok, köztük az Orbán-kormány időszakának több magas rangú állami vezetője november 28-án nyílt levélben szólította fel az országgyűlési képviselőket arra, hogy ne szavazzák meg a 2010-es költségvetési javaslatot, "ne sodorják újabb veszélybe az országot".

A találkozó után tartott sajtótájékoztatón Járai Zsigmond volt jegybankelnök - a füzetben foglaltakra utalva - azt mondta: a jövő évi büdzsében a GDP-csökkenés alul, az adóbevételek pedig túl vannak tervezve, az idei kiadásokból néhány tételt áttoltak jövőre, és az állami vállalatok veszteségei egyáltalán nem szerepelnek benne.

A cikk teljes terjedelemben, valamint a teljes jelentés a büdzséről itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva