Hírek

2009.12.09. 11:52

Hiányosságok a járművek ötödénél

A kétnapos akcióban átvizsgált 128 személy- és tehergépkocsik 18,7 százalékánál állapítottak meg hiányosságot

BAMA

A kétnapos akcióban átvizsgált 128 személy- és tehergépkocsik 18,7 százalékánál állapítottak meg hiányosságot - derül ki a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Észak-alföldi Regionális Igazgatósága a régió  (Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) területén tartott december elejei fokozott közúti ellenőrzésének összesítéséből.

Közvetlen baleset veszély miatt 12 esetben kellett a forgalmi engedély helyszíni elvételével élni, elsősorban a járművek fékberendezésének hibája miatt. Egyéb műszaki hiányosságok miatt kilenc járművet rendeltek műszaki vizsgálatra, három járművezetőt pedig figyelmeztetésben részesítettek.

Az akció elsődleges célja a személygépkocsik és a 3,5 tonna össztömeget meg nem haladó járművek műszaki, környezetvédelmi állapotának vizsgálata volt. A jellemző hiányosságok a következők voltak: a fékberendezés nem megfelelő működése (fékeltérés); repedt, sérült, hiányzó visszapillantó tükör; nem működő ablakemelő; oldalüveg hiánya; világító és jelzőberendezések nem előírás szerinti működése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva