Hírek

2009.12.03. 09:41

Ismét a bíróság előtt Budaházy

Ma tartja nyilvános ülését a Legfelsőbb Bíróság (LB) a Budaházy György ellen az Erzsébet híd lezárása miatt indult büntetőper felülvizsgálati eljárásában.

MTI

Az Erzsébet híd forgalmát 2002-ben, egy hétköznap reggel akasztotta meg leállított személygépkocsikkal néhány tucatnyi demonstráló. A Fővárosi Bíróság a híd lezárása ügyében egy éve közérdekű üzem megzavarásának kísérlete miatt harminc nap közérdekű munkára ítélte jogerősen Budaházy Györgyöt és öt társát. Ennek a büntetőügynek a felülvizsgálati eljárásában tart nyilvános ülést ma az LB.

Budaházy Györgyöt, az elmúlt évek fővárosi utcai demonstrációinak egyik ismert alakját egy másik eljárásban tucatnyi internetes írása miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság - nem jogerősen - alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt. Azt az ügyet fellebbezések után a Fővárosi Ítélőtábla tárgyalja majd másodfokon.

Budaházy György hónapok óta előzetes letartóztatásban van, mert az ügyészség gyanúja szerint 2007 elején egy Hunnia mozgalomnak nevezett csoportot hozott létre és vezetett azért, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal, őket megfélemlítve befolyásolják a parlamenti döntéseket.

A sajtó munkatársai a mai nyilvános ülésen csak előzetes regisztrációval vehetnek részt – tudatta honlapján a Legfelsőbb Bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva