Hírek

2009.12.01. 12:25

Ismét a Suzuki a legkelendőbb autómárka

A tavaly novemberinél 63 százalékkal kevesebb, mindössze 3689 új személyautó kapott rendszámot az elmúlt hónapban, a 11 havi 56 397 darab pedig 61 százalékos csökkenést jelent - tájékoztatott a JATO Dynamics.

Világgazdaság Online - Demeter Kálmán

A személyautó piacon ugyanakkor némi élénkülés tapasztalható, hiszen az októberi 3 590 darabos forgalomba helyezés még 72 százalékos visszesést mutatott. Így  Horváth Györgyi, az autóipari piackutató és elemzőcég, a JATO magyarországi kereskedelmi vezetője azt reméli, hogy decemberben akár négy ezerre is emelkedhet az utakra kerülő kocsik száma, és akkor az éves szint eléri a 60 ezret.

Csupán emlékeztetőül: 2007-ben még 158 628, tavaly pedig 176 978 személykocsi kelt el Magyarországon. A márkák versenyében figyelemre méltó, hogy hosszú idő után a Suzuki ismét átvette a vezető szerepet a Fordtól, sőt, több tíz darabbal el is húzott. És amíg a legtöbbet eladó tíz márka közé az idén felkerült Honda novemberben már nem tudta tartani a helyét, szintén lecsúszott a listáról az első alkalommal októberben megjelnt a BMW, hogy a helyét ezúttal az Audi töltse be.

A legkelendőbb autómárkák, -modellek listája itt olvasható


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva