Hírek

2009.12.01. 17:26

Karatézni tanulnának a magyar rendőrök?

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Karate Szakszövetség a mai napon együttműködési megállapodást írt alá, a két említett szervezet együttműködésének, partneri kapcsolatának erősítése érdekében.

police.hu

Dr. Bencze József r. altábornagy országos rendőrfőkapitány köszönetét fejezte ki a megállapodás megvalósításáért, amelynek alapvető célja, hogy a Rendőrség állományában szolgálatot teljesítők önvédelmi képzése még szervezettebb keretek között, magasabb szinten valósulhasson meg.

Az együttműködési megállapodás lehetőséget biztosít arra, hogy minél nagyobb számban, minél kedvezőbb feltételek között, akárcsak az önvédelmi sportok iránt érdeklődő amatőr, ezen túlmenően a versenyzés iránt fogékony rendőrök is lehetőséghez jussanak.

Mivel a rendőrség célkitűzése az, hogy a közterületen szolgálatot teljesítő állomány professzionális szinten képes legyen jogellenes cselekmények megszakítására, felszámolására, ezért kiemelt képzési cél az önvédelmi sportokban való jártasságuk fejlesztése.

 

 

 

A megállapodásnak köszönhetően a Karate Szakszövetség feltételeket biztosít az eddig is már több mint száz versenyminősítéssel – köztük több, nemzetközileg elismert és jegyzett, karatebajnoksági címmel rendelkező, a karate sportágban jeleskedő – rendőr versenylehetőségeinek javításához.

 

 

A Karate Szakszövetség biztosítja 2010. február 25-étől a rendőrségi pontszerző karate versenyek lebonyolítását, valamint versenybírákkal és technikai eszközökkel támogatják a karate sport népszerűsítését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva