Hírek

2009.12.01. 14:08

Kommandósok csaptak le a ScienNetre

Kommandósok csaptak le egy törzsvásárlói közvetítő vállalkozásra Budapesten. Többszázmilliós adócsalással és az ügyfelek megtévesztésével vádolják őket.

BAMA

A gyanú szerint a kft. 960 millió forint értékű adót nem fizetett meg az államnak. Emiatt a cég összes magyar számláját befagyasztották, szerverüket lefoglalták, az ügyvezető igazgatót pedig őrizetbe vették.

Minden 10. vásárlásnál használnak valamilyen törzsvásárlói kártyát itthon. Ezzel a rendszerrel élt vissza legutóbb az egyik nagy törzsvásárlói közvetítő vállalkozás  – írja az atv.hu.

A törzsvásárlói klubnak körülbelül 400 ezer tagja volt, akik a belépéskor 10-10 ezer forintot fizettek a kártyáért, a pénz azonban már nem járt vissza nekik, és a kártyákon jóváírt összegek sem az ügyfelek számláján gyűltek. A vállalkozás hatalmas összegeket zsebelt be, csakhogy nem adózott utána, ezért vizsgálta már jó ideje a PSZÁF, de nem tudták rájuk bizonyítani a csalást.

– A felügyelet az akkor rendelkezésre álló adatok alapján nem tudott eljutni addig, hogy ténylegesen megállpaítsuk, hogy ki a tulajdonosa ennek a szervezetnek, nem tudtuk elérni a nyilvántartási rendszerét sem – mondta Schiffer Péter PSZÁF főigazgató helyettes.

Szink Nagy János VPOP altábornagy, országos parancsnok szerint „az LLC bevételeit döntően nem a jutalékok adták, hanem a belépő törzsvásárlók által befizetett, a tényleges áruforgalomhoz nem köthető összegek. Ennek több tízszerese került kiutalásra a rendszer élén álló magánszemélyeknek.”

A csalás miatt a napokban csaptak le a vállalkozásra. A cég telephelyét lezárták, az ott talált iratokat, mobiltelefonokat, a szerverszobát lefoglalták, számláit zárolták, ezeken összesen 1.6 milliárd forintot találtak. Az ügyvezető igazgatót pedig őrizetbe vették.

Hogy pontosan hány embert tévesztettek meg, azt egyelőre nem tudni, mint ahogy nem tudni azt sem, hogy ők láthatnak-e még valamit ebből a pénzből. A lefoglalt 1.6 milliárd forint ugyanis épphogy a cég adótartozását fedezi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva