Hírek

2009.12.02. 14:52

Leépítés az MTV-nél: bezárják a regionális stúdiókat

A 33 éve működő regionális stúdiók felszámolására kényszerül a Magyar Televízió. A döntés oka az, hogy az Országgyűlés megszavazta, az MTV jövőre ne kapjon 9,4 milliárd forint költségvetési céltámogatást.

BAMA

Az MTV szerint a forráselvonások miatt kezdenek csoportos leépítésbe, a Kollektív Szerződést is újra kell fogalmazni, stúdiókat kell bezárni. Nincs pénzük – értesült Privátbankár a köztelevíziótól.

„Újabb válságkezelő lépésekről döntött a Magyar Televízió menedzsmentje, mert a parlament többsége minden fillér költségvetési céltámogatást elvont az egyébként is alulfinanszírozott közmédiumtól. Hamarosan csoportos létszámleépítés lesz, és a jelenlegi formájában a Kollektív Szerződés sem maradhat hatályban” – írta közleményében az MTV.

Miután az Országgyűlés többsége megszavazta, hogy az MTV jövőre ne kapjon 9,4 milliárd forint költségvetési céltámogatást, a 33 éve működő regionális stúdiók felszámolására kényszerül a Magyar Televízió. Erről Medveczky Balázs ügyvezető alelnök értesítette a vidéki műsorkészítők munkáját felügyelő hírigazgató-helyettest. Azt kérte tőle, hogy kezdje meg a stúdiók megszüntetéséhez vezető előkészítő munkát – írja a lap.

A stúdiók bezárása elbocsájtásokkal is jár. Az ügyvezető alelnök ezért írásban tájékoztatta a miskolci, a pécsi és a szegedi regionális munkaügyi központokat az MTV csoportos létszámcsökkentési tervéről. Várhatóan 160 munkatárs munkaviszonya szűnik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva