Hírek

2009.12.24. 11:10

Meghosszabbíthatják az előzeteseket a jogi igazgatók vesztegetési ügyében

Mind a négy, a Budapest Airportot (BA) és a BKV volt jogi vezetőit érintő korrupciógyanús ügybe keveredett személy előzetes letartóztatásának meghosszabbítását kérte az ügyészség a bíróságtól – tudta meg a Népszava a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szóvivőjétől, aki a lap csütörtöki számában elmondta: indokoltnak tartják a január 7-én lejáró előzetesek fenntartását.

MTI

A BA – időközben felfüggesztett – jogi igazgatójáét és a BKV – azóta menesztett – jogi igazgatójáét, akiket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítanak. Előzetesben van egy olyan vállalkozás ügyvezetője is, amely mindkét cégnek szállított szoftvert.

A gyanú szerint ezzel lehet összefüggésben az a 11,8 millió forint, amely átvételénél tetten érték a BKV volt jogi vezetőjét, aki állítólag a vesztegetési pénzen Fuzik Zsolttal, a BKV informatikai igazgatójával osztozott volna.

A pénz átadója is előzetesben van. Gyanúsított egy ügyvéd is, aki ellen lakhelyelhagyási tilalom van érvényben. Fuzik ellen európai és nemzetközi körözést adtak ki, de a rendőrség továbbra sem találja.

A lap úgy tudja, a BA volt jogi igazgatója újabb vallomást tett a napokban, és abban megerősítette: képtelenségnek tartja, amivel vádolják. A vesztegetési ügy december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában.

A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén 4-én, vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgatót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva