Hírek

2009.12.21. 16:30

Minden adósságot számon tartana a PSZÁF vezetője

Célszerű lenne, ha a jövő évben minél hamarabb a parlament elé kerülne a pozitív adóslista létrehozásáról szóló minimális csomag - mondta a Gazdasági Rádiónak a PSZÁF felügyeleti tanácsának elnöke.

Gazdasági Rádió

Farkas Ádám szerint ez a téma ugyan régóta napirenden van, eddig azonban problémát okozott, hogy nem készítették elő megfelelően a javaslatot. A pénzügyi felügyelet a jövőben is igyekszik felkarolni ezt az ügyet, de ehhez megfelelően előkészített, megalapozott, megvalósítható és reális kezdeményezésekre van szükség – mondta a Gazdasági Rádiónak Farkas Ádám.

Az elnök hangsúlyozta: számos országban már most is léteznek olyan adatbázisok, amelyek nem csak a banki tartozásokat tartják nyilván, hanem akár a gázszámla befizetésének késedelmét is megmutatják. Farkas Ádám szerint Magyarországon egyelőre nincs szükség ennyire sokrétű nyilvántartásra, de a banki tartozásokat mindenképpen számon kellene tartani.

A PSZÁF feje egy olyan rendszert látna szívesen, amely az ügyfelek aktuális tartozásai mellett a múltbeli adósságaikat és a fizetési moráljukat is rögzíti. A felügyeleti elnök már csak azért is támogatná ezt a megoldást, mert így az adósságaikat rendben és időben törlesztő banki ügyfeleket is számon lehetne tartani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva