Hírek

2009.12.09. 12:45

Mobil, LCD, DVD – Milyen kütyüket veszünk karácsonyra?

Az LG Electronics kutatása szerint tavalyhoz képest idén korábban kezdődött a karácsonyi vásárlási láz, de kisebb az ajándékvásárlási kedv. A megkérdezettek 47 százaléka ugyannyit, vagy kevesebbet tervez költeni elektronikai termékekre, átlagban 106 ezer forintot.

Világgazdaság Online

Nőtt azoknak a száma, akik áruhitelből, vagy személyi kölcsönből kívánják fedezni a vásárlás összegét. A kategória kedvencei 2009-ben is várhatóan a mobiltelefonok, az LCD és plazma TV-k, illetve a kisebb elektronikai cikkek, számítástechnikai kiegészítők.

A novemberben készült felmérés során az LG tanácsadói 195 vásárlót kérdeztek meg kérdőív segítségével az ország egyes hipermarketeiben és elektronikai szaküzleteiben. Eszerint a tavalyi évhez képest idén valamivel hamarabb kezdték megvásárolni a karácsonyi ajándékokat, 5-ből 2 vásárló már november közepén elindult az ajándékbeszerző körútra, azonban további 40 százalék csak december elején-közepén tervezi elkezdeni. Csak 6 százalékuk hagyja az utolsó pillanatra a vásárlást, főként a 20-39 éves férfi korosztály, míg tavaly ez az arány 10 százalék volt.

A felmérésből kitűnik, hogy a kedvezőtlen gazdasági helyzet hatására idén kisebb a vásárlási kedv, hiszen a válaszadók átlagosan 106 ezer forintot terveznek költeni a karácsonyi időszakban elektronikus termékekre, a tavalyi 127 ezer forinthoz képest.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva