Hírek

2009.12.21. 14:59

Nowotny: Ne zárják el a pénzcsapokat

Ewald Nowotny, az Osztrák Nemzeti Bank elnöke óva intette az európai kormányokat attól, hogy idő előtt visszavonuljanak a pénzügyi ágazatnak nyújtott segélyintézkedésektől.

New York Times - Világgazdaság Online

Az osztrák jegybank elnöke szerint – aki egyszersmind az Európai Központi Bank (EKB) tanácsának is a tagja – úgy véli, hogy a jövő évben is szükség lesz állami programokra a bankok megsegítésére.

A túl korai kiszállás ezért veszélyes lenne – idézi a Dow Jonesnak adott nyilatkozatot a New York Times. Az EKB pénzpolitikáját illetően szerinte először a likviditás rendelkezésre bocsátására vonatkozó intézkedéseket kell beindítani. Az irányadó kamatlábak emelésére jelenleg még nem gondolnak.

Nowotny Görögországgal kapcsolatban úgy vélekedett: Athén képes lesz eleget tenni ígéreteinek és elkerüli a fizetésképtelenséget. Ami az euró gyengélkedését illeti a dollárral szemben, az osztrák jegybank elnökének véleménye szerint átmeneti jelenségről van szó, ami nem tekinthető trendfordulónak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva