Hírek

2009.12.28. 15:15

Pezsgés az Apple titokzatos táblája körül

Hónapok óta tart a találgatás az Apple hamarosan bemutatásra kerülő tábla PC-jével kapcsolatban. Az eszmecsere ismét felélénkült szakmai körökben, miután többen tudni vélik, hogy az új berendezés január végén kerül a polcokra.

Daily Mail - Világgazdaság Online

Az Apple tábla PC-jéről egyelőre szinte semmilyen hivatalos információ nem érkezett, az iparági elemzők szerint azonban a gép 10,6 hüvelykes kijelzővel rendelkezik majd és tévézésre, internetezésre és könyvolvasásra lesz alkalmas. A szakértők úgy vélik, hogy a PC-hez nem kapcsolódik egér vagy billentyűzet, a nagy iPhone-ra emlékeztető készülék érintőképernyővel vezérelhető.

Mint arról a Daily Mail beszámol, a tech blogokon forrpontot ért el az iSlate-nek becézett titokzatos PC-vel kapcsolatos hangulat, mivel az Apple január 26-án tartja szokásos konferenciáját. A találgatások szerint itt mutatkozik be a tábla PC, mint ahogy az iPhone-t és a MacBook Airt is ezen az eseményen láthatta először a nagyközönség.

Az Apple egyébként már 2004-ben szabadalmi oltalmat kért egy tábla PC dizájn tervre, de a projekt mostanáig nem valósulhatott meg, mivel a technológiai lehetőségek nem feleltek meg Steve Jobs elképzeléseinek.

Az ázsiai alkatrészgyártók most kiszivárogtattak néhány információt a gépről, amelyről az Apple semmilyen információt nem adott eddig. A Foxconnhoz tartozó Innolux például megerősítette, hogy egy 2010 harmadik negyedévében szállítandó új Apple készülékhez gyárt érintőképernyőket. A hírek szerint a tajvani Cheng Uei Precision Industry készíti a csatlakozókat a táblához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva