Hírek

2009.12.10. 11:17

Tévedett az APEH: mégis elfogdja a Posta a régi csekkeket

Nincs, és 2010. január elsejével sem lesz változás a postai sárga csekkek befizetésének menetében: a Magyar Posta korlátlan ideig elfogadja az ügyfeleknél lévő, régi típusú csekkeket is, azokat nem kell újra cserélni, helyettük nem kell újakat igényelni.

Világgazdaság Online

Téves tehát az a sajtóban megjelent információ, amely szerint a régi csekkek felhasználását 2009. december 31-ei határidőhöz köti a postai szolgáltató. A Magyar Postának alapvető érdeke, hogy az ügyfelek befizetéseiket zavartalanul teljesíteni tudják, ezért a régi típusú csekkek felhasználhatóak, amíg el nem fogynak – olvasható a cég közleményében.

 


Az új típusú csekkek 2008-ban kerültek forgalomba jól látható FM és M megkülönböztető jelzésekkel. A változást a 2007-ben a pénzmosás és a terrorizmus elleni küzdelem érdekében vezette be a posta.

A megkülönböztető jelzések használata azonban nem kötelező, az kizárólag az ügyfelek befizetéseit és a postai dolgozók munkáját hivatott megkönnyíteni. Az azóta eltelt időszakban a régi típusú csekkek amúgy is „kikoptak” a forgalomból, ma már alig-alig találkozni azokkal a postákon.

Az APEH sajtóosztálya kérdésünkre elmondta: már eltávolították a csekkek felhasználási határidejére vonatkozó közleményt honlapjukról és az ügyben a Magyar Posta közleménye az irányadó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva