Hírek

2009.12.17. 10:42

Tölgyesssy: A rendszerváltás óta nem volt ekkora a baj!

Amint a Bajnai-kormány elvégezte a tűzoltást és lélegzethez jutott, a kabinetet régi MSZP-s reflexek kezdték irányítani - mondta Tölgyessy Péter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Inforádió

A rendszerváltás óta nem voltak ekkora bajok Magyarországon, mint idén, amikor túl sok válság is találkozott itt, ráadásul a magyar közvélemény is fásult az elmúlt évtizedek krízisei után - mondta Tölgyessy Péter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Gazdasági szempontból Magyarországon az utóbbi öt-hat évben már nagyon nehéz volt a helyzet, míg a térségben jókora konjunktúra mutatkozott. A rettentő gondok idén tetőztek, ugyanakkor a választási években sokkal több csontváz várt eddig a következő kormányra, mint most - magyarázta a politikai elemző.

Ennek oka az, hogy elvesztettük a gazdasági szuverenitásunkat, csak a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval kötött megállapodás tartott minket a felszínen. A két partner folyamatosan ellenőrzi az országot, és rögtön közbelép, ha nem tartjuk be a vállalásainkat - mondta Tölgyessy Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva