Hírek

2010.01.19. 14:48

7,6 milliárd dolláros veszteség a Citigroupnál

A Citigroup ma 7,6 milliárd dolláros veszteségről számolt be, a pénzintézet az elemzők várakozásainak megfelelő eredményt jelentett.

Reuters - Világgazdaság

Az előző év azonos időszakában a Citigroup vesztesége még 17,3 milliárd dollárra rúgott. A cég mostanra 7,6 milliárd dollárra csökkentette a mínuszt úgy, hogy időközben 6,2 milliárd dollárt visszafizetett a 20 milliárd dolláros állami segélyből – jelenti a Reuters.

A New York-i székhelyű cég az előző évhez képest 36 százalékkal alacsonyabb, 8,2 milliárd dolláros összeget tett félre a rossz kölcsönök fedezésére. A pénzintézet az elemzői véleményeknek megfelelően teljesített. Bár a cég 2009-et 6,7 milliárd dolláros pluszban zárta, ennek nagy rész a Smith Barney üzletág értékesítéséből keletkezett.

A Citigroup a második amerikai nagybank, amely jelentést tett eredményeiről ebben a "szezonban". A JP Morgan múlt héten közzétett számai elszomorították a befektetőket, mert a cég 3,3 milliárd dolláros negyedéves profitja mellett komoly veszteségeket könyvelt el a jelzálogkölcsönök és hitelkártya számlak okán.

Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója délelőtt elmondta: a piac a Citi jelentésére vár. Az elemző úgy látta, az eredmények akkor tehetnek jelentős hatást a tőzsdére, ha a számok lényegesen eltérnek a várakozásoktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva