Hírek

2010.01.13. 13:18

A VDSZSZ csütörtökön négyórás szolidaritási sztrájkot tart

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) január 14-én hajnali 4 óra és reggel 8 óra között országos szolidaritási vasutassztrájkot tart a BKV dolgozók munkabeszüntetéséhez kapcsolódva - közölte a VDSZSZ.

MTI

 a sztrájkot ugyan az egész hálózatra meghirdették meg, de a gyakorlati végrehajtást a budapesti fejpályaudvarokra koncentrálják, mivel ezek vannak kapcsolatban a BKV-hálózattal.  Az elnök szerint a négyórás vasutas szolidaritási sztrájk párszáz vonat közlekedését érinti, és a forgalom helyreállítása előbb megtörténhet, mint hosszabb munkabeszüntetés esetén.
 
Elvi jelentősége van annak, hogy a vasutasok kiállnak a BKV-sok érdekeinek érvényesítése mellett, a sztrájk idejének meghirdetésekor tekintettel vannak az utazókra, nem céljuk a károkozás a MÁV-nál - állította.
 
A VDSZSZ elnöke úgy vélekedett, hogy a magyar állami vállalatoknál súlyos munkaügyi konfliktusok alakultak ki, ezek közül a legsúlyosabbnak a BKV-nál lévő látszik.
 
A sajtótájékoztatón Gaskó István elmondta, hogy a még elégséges szolgáltatásokról egyeztetést kezdeményeznek a MÁV-val.
 
Gelencsér László, a BKV-sztrájkbizottság képviseletében megköszönte a vasutasok szolidaritását.
 
Kérdésre Gaskó István elmondta, ha nagyon elhúzódnak a BKV-nál a tárgyalások, akkor megfontolják, hogy további szolidaritási sztrájkot is tartsanak, de erről még nem született döntés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva