Hírek

2010.01.11. 12:13

A Volkswagen Amerika meghódítására készül

Európa legnagyobb autógyártója a nehéz amerikai piacon akar "átstartolni". A Volkswagen amerikai üzletágának vezetője, Stefan Jacoby a globális gazdasági válság ellenére ambiciózus célokat szab meg a vezetése alatt álló konszernnek.

Fox Business - Világgazdaság Online

A Volkswagen értékesítését az Egyesült Államokban 2013-ra 400 000 - 450 000 járműre készül növelni. Ezen kívül jó esélyt lát arra, hogy a Volkswagen ekkorra ismét nyereséges legyen az amerikai piacon. Ezt a látomást ismertette a Volkswagen amerikai vezetője a Detroitban hétfőn megnyíló autóbemutató előestéjén - tudósít a Fox Business.

Az elmúlt évben a csoport 4,3 százalékkal kevesebb autót értékesített az Egyesült Államokban, mint 2008-ban, ugyanakkor piaci részesedése kissé növekedett. A német konszern tervei szerint 2018-ra megháromszorozza eladásait és több mint egy millió gépjárművet értékesít.

A cég csoport elsősorban a két alapmárkáját, a Volkswagent és az Audit szeretné felfuttatni a tengerentúlon, ennek érdekében nagyszabású befektetés sorozatot hajt végre. A befektetés mértékét jelzi, hogy két New York-i kereskedés bővítésére 125 millió dollárt fordít a cég.

A Volkswagen emellett 1 milliárd dolláros költséggel beindítja új gyárát Tennessee-ben, az üzemből évi 150 ezer autó gördülhet ki. Jacoby közlése szerint 2013-ra az Egyesült Államokban eladott autók 85 százaléka helyben készül majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva