Hírek

2010.01.29. 15:18

Bill Gates 10 milliárd dollárt ad vakcinára

Bill Gates alapítvány 10 milliárd dollárt ad vakcinák fejlesztésére a következő évtizedben.

AP - Világgazdaság Online

Bill Gates a davosi Világgazdasági Fórumon úgy fogalmazott: ezt a tíz évet a vakcinák évtizedévé kell tenni. A Microsoft alapítójának és feleségének alapítványa ennek érdekében 10 milliárd dollárt fordít vakcinák előállítására és azok eljuttatására a legszegényebb országokba – jelenti az AP.

Gates szerint az innováció segítségével több gyermeket tudnak majd megmenteni, mint eddig bármikor. Az üzletember korábbi, Davosban tartott beszédében elmondta: az elmúlt két évszázadban megduplázódott az emberiség átlagos élettartama az olcsó energia és élelmiszer segítségével.

A helyzet azonban változik: fel kell emelni az energia árát a fogyasztás visszafogása érdekében és szintén emelkedik majd az egészségügyi ellátás ára. Gates szerint innováció nélkül a jelenleg szegény országok még rosszabb helyzetbe kerülnek majd. Ugyanakkor a Microsoft alapítója úgy látja, hogy az innováció segít a sötét jövő elkerülésében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva