Hírek

2010.01.21. 09:32

Dádá az IMF-től?"

A globális szervezet budapesti irodájának vezetője ismét figyelmeztette Magyarországot, hogy nem vennék jó néven az idei 3,8 százalékos hiánycél túllövését – tudósít a Cashline.

Cashline

Az utóbbi hetekben csak úgy röpködtek a különböző értékek a médiában, az iroda vezetője azonban jelezte, hogy a 7 százalékos tervet nem szabad közvetlenül összevetni a 3,8 százalékos hivatalos számmal. A kettő között ugyanis több módszertani különbség is van (a hivatalos hiánycél eredményszemléletben készül, míg a 7 százalékos érték pénzforgalmi szemléletet tükröz). Bár több piaci szereplő a hiánycél túllövését várja az idei évre, kiadási oldalon azért alapvetően szűk a mozgástér.

Ma is az Ovális Irodára figyel a világ, ezúttal azonban Obama a házigazda, vendége pedig Paul Volcker, egykori Fed-elnök lesz. A napirenden alapvetően a banki szabályozás szigorítása szerepel, az elmúlt órák hírei alapján úgy tűnik, hogy a korábbiaknál markánsabb lépéseket tervez Obama (más kérdés, hogy a Wall Street fogságában mennyire puhulnak fel majd ezek a javaslatok).

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva