Hírek

2010.01.08. 08:29

Fodor Gábor az MDF színeiben indulhat - Herényi cáfol

Az SZDSZ mögötti pénzügyi körök hajlandók volnának finanszírozni az MDF kampányát, és támogatnák Bokros Lajos miniszterelnök-jelöltségét a Magyar Nemzet szerint. Herényi Károly azonban cáfol.

BAMA

Cserébe viszont azt kérik, hogy a fórum fővárosi listáját Fodor Gábor vezesse, valamint elvárják azt is, hogy a párt álljon ki a volt SZDSZ-elnök főpolgármester-jelöltsége mellett is - írta a Magyar Nemzet pénteki számában.

A lap úgy tudja, a témában csütörtökön is volt tárgyalás a felek között, de egyelőre nem született egyezség. A Magyar Nemzet mindkét párt környezetéből úgy értesült, hogy Fodor Gábor első helyet kaphat az MDF fővárosi listáján, amelynek második helyére Herényi Károly kerülne.

A lap szerint nem kizárt, hogy az SZDSZ volt elnöke akár főpolgármester-jelölt is lehet, maga mögött tudva a két kis párt, sőt esetleg az MSZP támogatását.

Herényi Károly MDF-es politikus a hírre reagálva kijelentette, pártja nem köt pártszövetséget a Szabad Demokraták Szövetségével. Hozzátette: "az MDF nem tárgyal Fodor Gáborral és Fodor Gáborról", a találgatásokat ezért szerinte be kellene fejezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva