Hírek

2010.01.29. 10:33

Ismét egymásra talált Schmuck Andor és az MSZP

Hivatalos programalapú szövetséget kötnek a szocialisták a Schmuck Andor vezette Tisztelet Társaságával (TT) – tudta meg a Népszabadság.

MTI

A lap pénteki számában megjelent írás szerint a közeledést jól mutatja, hogy a TT több javaslatát a szocialisták beemelték választási programjukba. Ilyen a kegyeleti járadék, illetve a büntetőjogi szigorítás is, és további elképzelések is jó fogadtatásra találtak a kormánypárti oldalon, mint például az idősek internetes képzési lehetőségeinek támogatása. A Tisztelet Társasága így várhatóan hivatalosan is az MSZP programjának támogatása mellett foglalhat majd állást.
 
Helyi nyugdíjas-rendezvényeikre is a körzetben induló szocialista jelölteket fogják meghívni és támogatják is majd őket.
 
A cikkben emlékeztetnek arra, hogy a 142 ezer regisztrált tagot és 820 nyugdíjasklubot maga mögött tudó Tisztelet Társasága korábban az MDF-fel működött szorosan együtt, a nyugdíjasokat képviselő szervezet a 2006-os választásokon öt képviselőt delegálhatott az MDF országos listájára. Az együttműködés alapja az örökösödési illeték eltörlése iránti közös szándék volt, ez a céljuk sikerült is.

A támogatásért cserében Vas János a szervezet képviseletében bekerült a parlamentbe, az MDF frakciójának tagjaként aktív munkát is végzett, később viszont felszólították, hogy lépjen ki a frakcióból.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva