Hírek

2010.01.30. 11:28

Két halott egy borsodi tömegverekedésben

Két ember meghalt és többen megsérültek egy tömegverekedésben az elmúlt éjjel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hangácson, a rendőrség a két, egymásnak esett tábor valamennyi tagját előállította - tájékoztatta a rendőrség szombaton az MTI-t.

MTI - RomNet - police.hu

Hangács belterületén előbb összekapott, majd botokkal, karókkal egymásnak esett két társaság, a tömegverekedésben egy 40 és egy 31 éves férfi halt meg, többen megsérültek, őket kórházba szállították - mondta Egyedné Novodonszki Éva a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrök mindazokat előállították, akik nem kerültek kórházban, az ő kihallgatásuk jelenleg is tart.

A családra éjszaka, nem sokkal éjjel egy óra előtt rátörték a kaput, majd az álmukból felriasztott férfiakat, akik támadóik után futottak, az utca végén 15-20 felfegyverzett férfi halára verte - számoltak be a RomNetnek az érintett család tagjai. A rendőrség őrizetbe vett hat embert.

A családtagok elmondása szerint két ember éjszaka a családi ház elé ment, betörték a kaput, majd azt kiabálták: ?gyere ki Győző!? A kiabálásra és a csörömpölésre kiment a férj, és unokatestvére, majd a kaput betörő és kiabáló két férfi után szaladtak, de az utca végén, a domb alján15-20, karókkal és botokkal felfegyverzett ember várta őket. A 40 és 31 éves embert a felfegyverzettek, akik között volt két roma is, a helyszínen agyonverték.

A bántalmazás közben azt kiabálták: na te büdös cigány, most megdöglesz!?

A támadásban életét vesztett 40 éves férfi a helyi, hangácsi települési önkormányzat képviselője volt. A családtagok elmondása szerint a mostani támadók és az áldozatok között néhány hónappal korábban volt némi nézeteltérés, de a konfliktus azóta már rendeződött. A szombatra virradóra történt támadást mégis vérbosszúként értékelik a családtagok és a helybéliek.

A helyszínen tájékozódik a történtekről a szendrőládi Bhim Rao egyesület vezetője, Káló Károly, aki a RomNetnek elmondta, a család értetlenül áll a történtek előtt, ugyanis a rendőrök azokat az embereket is előállította, akiket bántalmaztak, illetve a két agyon vert férfi segítségére siettek.

A bűncselekmény kapcsán a rendőrség őrizetbe vett 5 főt több emberen elkövetett emberölés bűntett, még egy főt felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt - írja a rendőrség honlapja.

Mind a hat esetben a hatóság előterjesztést tesz a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba vételére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva