Hírek

2010.01.14. 16:16

Kétségek több biztosjelölt körül

Kétes üzleti ügyei mellett szakmai hiányosságai miatt is alkalmatlannak tarta az Európai Parlament szocialista frakciója a humanitárius segélyek felügyeletének biztosi posztjára a bolgár Rumjana Zselevát.

Világgazdaság Online

A néppárt tegnap azzal vágott vissza, hogy ha a szocialisták ragaszkodnak Zseleva lecseréléséhez, akkor ők a szlovák Maros Sefcovic alkalmasságát fogják megkérdőjelezni annak hétfői meghallgatása során. Sharon Bowles, az EP gazdasági és monetáris bizottságának elnöke pedig elképzelhetőnek nevezte, hogy újra meghallgatják az adóügyi posztra jelölt litván Algirdas Semetát, illetve a gazdasági portfólió finn várományosát, Olli Rehnt.

A Zselevával kapcsolatos kifogásokról Martin Schulz, a szocialisták frakcióvezetője levélben tájékoztatta José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét. "Most rajta áll, hogy elgondolkozzon az ügyön, és levonja a szükséges kövezkeztetést" - idézi a politikust a Reuters. Schulz szerint ha Zseleva marad a bolgár biztosjelölt, akkor újabb meghallgatáson kell átesnie.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva