Hírek

2010.01.21. 13:25

Kifigurázták Slota magyarellenes kijelentéseit

Egy görbelábú, Slota által a magyarok ősének titulált „mongoloid“ típusú férfi képe, a volt magyar külügyminisztert kócos boszorkányként ábrázoló alkotás is látható az egyik kassai galériában.

zsj, bumm.sk, nod.roxy.cz)

A napokban nyitották meg Kassán három kassai képzőművész kiállítását, akik alkotásaikban Slota magyarellenes kijelentéseit örökítették meg.

A kiállítás bemutatója Prágában volt, a látogatók érdeklődéssel és egyben hitetlenkedve nézegették a műveket.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A kócos asszony (Forrás:nod.roxy.cz)
[/caption]

A művészek Slota azon kijelentését is parodizálták, mikor Göncz Kingát kócos asszonyságnak nevezte, mondván, többet törődhetne külsejével. A képen a volt magyar külügyminiszter boszorkányként van ábrázolva.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Valamilyen magyar bohóc a lovon Budapesten (Forrás: nod.roxy.cz)
[/caption]

Szent Istvánt lovas bohócként, a turult pedig színes papagájként ábrázolja egy szobor, ugyancsak utalva ezzel Slota egy-egy korábbi sértő kijelentésére.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A szőrös, görbe lábú magyar (Forrás:nod.roxy.cz)
[/caption]

A kiállításon például látható egy ázsiai vonású, szőrös harcos, primitív öltözetben, akinek szélsőségesen görbe lába van, mögötte apró póni áll. Ezzel az alkotással Slotának a magyarok őseiről mondott szavait figurázták ki, a kép alatt két nyelven, magyarul és szlovákul is szerepelnek Slota kijelentéseire utaló magyarázatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva