Hírek

2010.01.05. 07:18

Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa

Kigyulladt a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanszállója keddre virradó éjjel, a tűzoltók az MTI tudósítójának jelentése szerint hét kocsival érkeztek a helyszínre. A lángokat hajnali fél hat körül tudták megfékezni.

MTI

A szállodarészben vendégek nem tartózkodtak, a legfelső szinten lévő szolgálati lakások lakóinak el kellett hagyniuk az  épületet. Az egyik szemtanú az MTI-nek azt mondta: nem sokkal éjfél  előtt pattogó hangra, füstre ébredtek, majd megszólalt a tűzjelző is.

A helyszínre nagykanizsai, keszthelyi, marcali és zalaegerszegi  tűzoltók vonultak ki nagy erőkkel, de az apartmanszálló épületének  teljes tetőzetére kiterjedt a tűz. A később már tíz gépjárművel,  köztük három létrás kocsival dolgozó tűzoltók az épület mindkét  oldaláról próbálták megközelíteni a több száz négyzetméterre  kiterjedt lángokat, amelyek elérték a szolgálati lakásokat is.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletének kora  reggeli közlése szerint a lángokat hajnali fél hat körül tudták  megfékezni a tűzoltók. Munkájuk során két irányból meg kellett  bontaniuk a tetőt, így belülről, az álmennyezet felől is. A  nagykanizsai tűzoltóság munkatársai az utómunkálatok miatt még a  reggeli órákban is dolgoztak a hotelnél.

Az MTI tudósítója éjszaka a helyszínen úgy értesült: a szálloda  főépületétől különálló épületnek csak a tetőterében, az ott  kialakított szolgálati lakásokban tartózkodtak lakók, vendégek éppen  nem voltak a szállóban. Az ötszintes ház tetejét fémborítás fedte, a  tetőszerkezet alsó felében voltak a szolgálati lakások, a tűz  feltehetően a felettük lévő tetőrészben keletkezhetett.

 A Zalakaroson legnagyobbnak számító, négycsillagos szállodának  honlapja szerint 221 szobája van

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva