Hírek

2010.01.03. 13:37

MDF: a benzintender miatt sérült a nemzetbiztonsági érdek

A kormányzati benzintender-tervezet felelőtlen volt, nem vett figyelembe nemzetbiztonsági szempontokat. A tender miatt sérült a nemzetbiztonsági érdek - mondta vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján az MDF rendészeti kabinetjének vezetője.

MTI

Dézsi Mihály kijelentését azzal indokolta, hogy a rendőrség, a nemzetbiztonsági szolgálat és az összes egyéb rendészeti szerv által használt jármű rendszámainak listája a tender miatt az osztrák OMV birtokába került.

Hozzátette, hogy a rendszámok birtokában nyomon lehet követni, hogy a szakszolgálatok éppen hol és milyen tevékenységet végeznek.

Reményének adott hangot, hogy a Fidesz együtt fog működni az MDF-fel és szorgalmazni fogja azt a vizsgálatot, amely megállapítja majd, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) részéről ki járt el "felelőtlen és meggondolatlan módon".

Dézsi Mihály szerint felmerül az a kérdés is, hogy miért nem lehetett olyan tárgyalásokat lefolytatni, hogy már eleve a Mollal kötöttek volna szerződést. Közölte, hogy ami az ügyben most a kormányzat részéről történik, az "cinikus elkendőzése ennek a felelőtlen magatartásnak".

<hirdetes_ctnetwork>Szollár Domokos kormányszóvivő december 30-án tudatta az MTI-vel, hogy az OMV nyerte a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt tendert, mivel az osztrák olajipari társaság minden üzemanyag-kategóriában 2-3 forinttal nagyobb kedvezményt ajánlott a Mol-nál.

Szollár Domokos közleményében hangsúlyozta: a december 19-én aláírt keretszerződés 50 millió liter üzemanyag beszerzésére ad lehetőséget legfeljebb egy éves időtartamra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva