Hírek

2010.01.15. 16:21

Morvai Krisztina brüsszeli beszólásai

A Jobbik EP-listavezetőjét a héten kétszer is rendre utasították az EP-ben, mert beleszólt a beszédekbe - írja a Stop.hu.

Stop.hu - AS

Morvai Krisztina a Jobbik Magyarországért Mozgalom listavezetőjeként jutott be az Európai Parlamentbe, ahol független képviselőként végzi munkáját. Morvai felszólalásai eddig sem voltak éppen nyugodtak, a képviselő összeszólalkozott már Jose Manuel Barrosoval, az Európai Bizottság elnökével, és volt egy "kedves" beszólása Benita Ferrero-Waldnerhez, az Európai Bizottság külkapcsolatokért és európai szomszédsági politikáért felelős tagjához is - írja a hírportál.

A Jobbik EP-listavezetője ezúttal Viviane Reding luxemburgi EU-biztos jelölt meghallgatásán adott hangot nemtetszésének. Egy videó tanúsága szerint Morvai először Göncz Kinga felszólalásába próbált beleszólni, ám a levezető elnök hallgatásra intette. Ekkor Morvai még engedelmeskedett a kérésnek, másodszor viszont már nem volt ennyire szófogadó. Reding egyik válasza után csengetett, majd közölte, hogy kérdezni akar valamit. A levezető elnök akkor ismét leintette, mondván, nem lehet közbeszólni. "Elnézést, de nem önnél van a szó" - közölte az elnök, majd kikapcsolta Morvai mikrofonját.

A Jobbik köztársaságielnök-jelöltje azonban beszélt tovább. Az elnök ekkor újra elmondta, hogy nem nála van a szó, majd megkérte, hogy legyen udvarias és kövesse a szabályokat, mint mindenki más.

Morvai Krisztina az ügyről a következőket írja: Göncz Kinga felszólalása közben azért kiabálta be azt, hogy "És a politikai foglyok?", mert fontosnak érezte velük kiegészíteni Göncz listáját, amely a leszbikus, homoszexuális és transzexuális embereket említi Európa legkiszolgáltatottabbjaiként.

Redinghez pedig azért próbált kérdést intézni, mert így akart rávilágítani arra, hogy az egész egy színházi előadás volt, spontán kérdések helyett előre leegyeztetettekkel. Szerinte azzal, hogy közbeszólt, leleplezte ezt a "gyalázatot".

Bár többen elmondták már, hogy a kirohanások ártanak Magyarország megítélésének az EU-ban, ettől függetlenül Morvai nem szándékozik változtatni a viselkedésén. A képviselő azt írja, a jövőben hasonlóképpen fog eljárni a hasonló becsapások esetén. Vagyis, kérdez ha kell, akkor is, ha nem nála van a szó és erre nem kapott engedélyt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva