Hírek

2010.01.07. 07:27

Őrizetbe vették a 86 millióval távozó volt BKV-s igazgatónőt

Tegnap este a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai előállították a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. volt humánpolitikai igazgató asszonyát, lakásán házkutatást végeztek, számítógépét, illetve több iratot lefoglaltak - olvasható a rendőrség közleményében.

police.hu

Az esti órákban a nőt különösen nagy kárt okozó csalás bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, a bruttó 86.282.196 forint összegű végkielégítésével kapcsolatban.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az igazgatóasszony közös megegyezéssel távozott a BKV-tól, majd rövid időn belül, visszafoglalkoztatta őt a közlekedési vállalat. A végkielégítés kifizetése több pénzügyi, illetve munkajogi szabályba ütközött, az összeg utalványozására a nőnek nem volt jogosultsága.

Az eljárás során, biztosítási intézkedésként a volt igazgató asszony több bankszámláján lévő mintegy 54.164.867 forintot zároltak a nyomozók.

A volt humánpolitikai igazgatóasszonyt a gazdaságvédelmi nyomozók őrizetbe vették.

A BKV-val kapcsolatos büntetőeljárás során napokon belül több személy gyanúsítottként történő kihallgatására kerül sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva