Hírek

2010.01.28. 09:49

Sarkozy a bankokra vonatkozó szabályok változtatását sürgeti

Nicolas Sarkozy francia elnök szerint meg kell változtatni a világon a banktevékenységre vonatkozó szabályokat, a bankok működésének biztonságát szavatoló intézkedéseket, és a bankok elszámoltathatóságát.

MTI

Sarkozy szerdai felszólalásával hivatalosan kezdetét vette a 40. Világgazdasági Fórum Davosban. A francia államfő szerint, ha "mindezeket nem hajtják végre, a jövőnk kerül veszélybe". A francia elnök úgy fogalmazott: "olyan megengedhetetlen helyzet alakult ki a világon, amikor a bankok többé már nem igazi feladatukat látják el. A bankár feladata nem a spekuláció, hanem a hitelnyújtással összefüggő kockázatok elemzése."

Sarkozy azt mondta még, hogy egyetért Barack Obama amerikai elnöknek a banktevékenység szabályozására tett javaslataival.

Bejelentette egyben, hogy a nemzetközi pénzügyi és devizarendszer átalakításának kérdései állnak majd a figyelem előterében a G8 és a G20 jövő évi csúcstalálkozóin, amikor Franciaország lesz ezeknek a soros elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva