Hírek

2010.01.28. 10:31

TÁRKI: csökkent a különbség a Fidesz és az MSZP között

A két legnagyobb párt között csökkent a különbség a biztos szavazó pártválasztók körében: januárban a Fidesz és az MSZP között tapasztalható 40 százalékpontnyi különbség jelentősen kisebb, mint a tavaly novemberben mért 51 százalékpontnyi differencia – derül ki a TÁRKI felméréséből.

Világgazdaság Online

A Fidesz támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében ebben a hónapban 35% (tavaly novemberben 39%, decemberben 37% volt ez az arány). A Magyar Szocialista Párt tábora a teljes lakosság körében a tavalyi utolsó két hónapban mért 11% után, januárban 12%-nyi.

A pártválasztók körében 40 százalékponttal vezet a Fidesz az MSZP előtt (novemberben 46, decemberben 43 százalékpontnyi volt a különbség). A biztos szavazó pártválasztók közül 62% a Fideszt támogatja (tavaly novemberben 68%, decemberben 63% volt ez az arány), míg az MSZP szavazótábora 22%-on áll (novemberben 17%, decemberben 19% volt).

A két nagy párt mellett a harmadik parlamentbe jutó párt továbbra is a Jobbik Magyarországért Párt. Felmérésünk szerint ebben a hónapban a teljes népességen belül 6% a Jobbik Magyarországért Párt támogatottsága (novemberben 6%-os, decemberben 7% volt), a pártválasztók körében az előző hónapban mért 12%-kal szemben januárban 10%-nyi, a biztos szavazó pártválasztók között pedig 11% (novemberben 11%, decemberben 12% volt ez az arány).

A többi párt támogatottságáról itt olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva