Hírek

2010.02.18. 10:01

191 tonna aranyat ad el az IMF

Az arany ára csütörtökön némileg csökkent a távol-keleti piacokon, miután a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tegnap este bejelentette, hogy rövidesen elkezdi további arany értékesitését a nyiltpiacon.

Reuters - Világgazdaság Online

Az IMF 191,3 tonna arany eladására készül annak érdekében, hogy több hitelt tudjon nyújtani. Az értékesítés több lépcsőben történnek annak érdekében, hogy elkerülhető legyenek a zavarok az arany piacán - közölte az IMF.

Egy uncia arany ára 0,3 százalékkal 1102,20 dollárra mérséklődött, miután január 20. óta 1126,85 dollárral a legmagasabb szintet érte el. Az értékesítés a tavaly bejelentett program keretében történik, amelynek célja többek között további kedvező hitelek rendelkezésre bocsátása a szegény országok részére.

Az IMF a program keretében összesen 403,3 tonna aranyat ad el, ami teljes állományának mintegy egynyolcada. A Reuters megjegyzi, az arany ára 2000 óta minden évben drágult, tavaly 25 százalékos volt a drágulás mértéke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva