Hírek

2010.02.08. 12:36

227 órán keresztül ömlik az olimpia a köztévéből

A február 13-ai hajnali megnyitó és a március elsejei, szintén hajnali záróünnepség között az MTV két csatornája 227 órás közvetítés-sorozatban mutatja meg a magyar nézőknek a téli olimpia eseményeit.

Világgazdaság Online

A Sport Főszerkesztőség stábja minden sportágat figyelemmel kísér: a jégkorong és a műkorcsolya mellett láthatóak lesznek az alpesisí-, az északisí-, a bob- és a gyorskorcsolya-versenyek is. Kiemelt fókuszban azok a számok lesznek, amelyekben van magyar induló - derül ki a köztelevízió sajtóosztályának szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményéből.

A közvetítés-sorozat - az időeltolódás miatt – minden nap általában este 7-kor kezdődik, és másnap reggel 6-ig vagy fél 9-ig tart, az MTV mindkét csatornáján. Azok a nézők sem maradnak le semmiről, akik nem tudnak, vagy nem akarnak éjszakázni: az m1-en két összefoglalóban is láthatják az előző nap közvetítéseit, hétköznap délelőtt 9 és 12, délután pedig 14.30 és 17.10 között. Ezekben az adásokban az izgalmasabb eseményeket akár teljes hosszban ismétli az MTV, de a közvetítéseket kiegészítik a szerkesztők azon sportágak összefoglalóival is, amelyeket nem tudtak élőben közvetíteni.

„Az élő közvetítések kiválasztásában leginkább korábbi téli olimpiák nézettségi arányait vettük figyelembe, amiből kitűnően látszik, mire van komolyabb igény, és melyek a kevésbé érdekes sportágak a magyar nézők számára – mondta Havas Judit, a Telesport főszerkesztő-helyettese. Sajnos anyagiak is befolyásolták a döntéseinket, hiszen az MTV gazdasági helyzete miatt csökkentenünk kellett a műholdköltséget, vagyis az átvett közvetítések számát. Ettől függetlenül minden sportágról lesz hosszabb-rövidebb tudósítás, és igyekszünk minden aranyérmet megmutatni.”

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva