Hírek

2010.02.02. 11:10

4,6 milliárdos fizetés a Marks & Spencer új vezérének

A Marks & Spencer új vezérigazgató, Mark Bolland a tervek szerint 15 millió fontos, azaz mintegy 4,6 milliárd forintos fizetési csomagot kap – a cég részvényeinek felháborodása ellenére.

Telegraph - Világgazdaság Online

Az új cégvezető az első évben 7,3 millió fontot kap fizetésként és bónuszként, amihez 7,5 millió font járul – ezzel az előző alkalmazónál, a Morrisonsnál kimaradt fizetéséért és részvényekért kárpótolják Mark Bollandet. A Telegraph beszámolója szerint a Marks & Spencer új vezetője már megkapott egy 3,9 millió fontos "üdvözlő" összeget.

A kereskedelmi lánc szóvivője szerint szükséges a magas fizetés megállapítása, ha a legnagyobb kaliberű menedzsereket akarja magához kötni a cég. Ugyanakkor a részvényeseket tömörítő szervezet véleménye szerint nem ez a legjobb út a Marks & Spencer talpra állításához. A befektetők érdekképviselete szerint az "arany kézfogások" torzítják a vállalati vezetők piacát, amit csak tetéz, hogy a menedzsereket a korábbi cégüknél esedékes bónuszokért is kompenzálják.

Sir Stuart Rose, a Marks & Spencer jelenleg vezére egyébként magasabb alapfizetést kap, mint utódja, aki május elsején veszi át tőle a posztot. Bolland bére a Sainsbury vezéréének felel meg, de messze a Tesco első emberének fizetése alatt marad. A Marks & Spencer részvényeinek árfolyama emelkedett a fizetési kondíciók bejelentését követően.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva