Hírek

2010.02.21. 18:14

Berlin cáfolja a görög mentőöv tervét

A német pénzügyminisztérium vasárnap "alaptalannak" minősítette és cáfolta a Der Spiegelnek azt az értesülését, miszerint eldöntött, hogy Görögországnak 20-25 milliárd eurós európai segítséget kell kapnia.

MTI Eco

A német magazin információi szerint az egyes euróövezeti államok az Európai Központi Bankban való részesedésük arányában járulnának hozzá a Görögországnak nyújtandó pénzügyi segítséghez, így Németország 20 százalékot, azaz 4-5 milliárd eurót kellene adjon. A lap úgy tudja, hogy a segítség főként hitel, részben pedig állami garanciavállalás lenne.

A görög kormányfő ugyanakkor vasárnap Londonban újra megismételte, hogy országa nem kér pénzügyi segítséget az EU-tól államháztartási gondjainak megoldásához.

Jeórjiosz Papandreu a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: a görög kormánynak nem pénzügyi, hanem politikai támogatásra van szüksége, valamint időre, hogy bemutathassa: azokat az intézkedéseket, amelyeket bejelentett, végre is hajtja, és így ismét hitelessé válhat.

A görög kormányfő már pénteken is cáfolta azt, hogy országa pénzügyi segítséget kér az EU-tól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva