Hírek

2010.02.08. 09:25

Golfot nyerni a Magyar Telekommal? Vizsgálódik a GVH

A Magyar Telekom, a TeleMedia és a Medical Centrum Kft. ellen indított többek között versenyfelügyeleti eljárást az utóbbi időben a Gazdasági Versenyhivatal.

Világgazdaság

A Magyar Telekom a 90 Golf, 90 nyertes hirdetésével vonta magára a versenyhatóság figyelmét. A múlt év őszétől december végéig népszerűsítette SMS-kvízjátékát, s ennek során vélhetően megtévesztő, illetőleg hiányos tájékoztatást adott a részvételről és a nyerés feltételeiről. A GVH szerint az SMS-ekkel agresszív módon buzdította az ügyfeleket a játékra.

A Telekomra legutóbb a 3000 perc ajándékba elnevezésű akciója miatt húszmillió forint bírságot szabott ki a hivatal, megállapítva, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott. Súlyosbító körülményként értékelte, hogy hasonló ok miatt korábban többször marasztalta el a céget.

A TeleMedia InteracTV Produkciós Kft. ellen az általa készített és az ATV televíziós csatornán adásba kerülő interaktív televíziós játék miatt indult eljárás. A GVH szerint a játékban a műsorvezetők azt sugallják, senki nem hívja a műsor telefonszámát, s így a véletlenszerű sorsoláson senki sem kerül adásba. A versenyhivatal aggályosnak találja a műsorvezetői fellépést és azt, hogy a műsor hangulati elemei agresszíven ösztönzik a fogyasztókat telefonálásra.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva