Hírek

2010.02.09. 11:27

Görögmentés? - Trichet megszakítja útját

Az Európai Központi Bank elnöke az ausztrál jegybanktól származó információ szerint félbeszakítja látogatását Sydneyben, hogy részt vegyen az EU rendkívüli csúcsértekezletén.

Reuters - Világgazdaság Online

A Reuters szerint a hír olyan piaci találgatásokra adott alkalmat, hogy kezdeményezések folynak a görög adósságproblémák megoldására. Trichet ausztrál útját megszakítva tér vissza Brüsszelbe, ahol rendkívüli gazdasági találkozón vesz részt.

Az EU rendszerint négy csúcstalálkozót tart, de Herman Van Rompuy elnök bármikor dönthet rendkívüli ülésről. Az Európai Központi Bank elnöke rendszeresen, de nem mindig jelenik meg ezeken a találkozókon.

A Sumitomo Trust Bank iparági elemzője szerint elképzelhető, hogy az Európai Központi Bankot is bevonják a görögországi deficit gondok megoldásába. A Barclays Capital elemzője szintén úgy látja, hogy a befektetők arra tippelnek: elkezdődött a Görögország támogatását szolgáló akció szervezése.

Görögország és az eurozónához tartozó más Dél-európai államok eladósodása már hetek óta nyomást gyakorol az euróra és növekvő aggodalmat vált ki a pénzpiacokon. Mint arról beszámoltunk, a fedezeti alapok eddig soha nem látott mértékű short támadási pozíciókat építettek ki az euró ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva