Hírek

2010.02.01. 12:05

Grammy: rekordok, (mű)botrányok

Beyoncé Knowles tarolt a legfontosabb zenei díjkiosztón: hat Grammy díjat zsebelt be az R’n’B énekesnő. Ezzel beállította a rekordot, mert női énekes ennyit még sohasem kapott. Szorosan a nyomában járt a country énekes, Taylor Swift - számol be az atv.

atv

A két hölgy volt egyértelműen az est csillaga. Beyoncétől a Single Ladies (Put a Ring On It) lett az év dala, és az I Am… Sasha Fierce az év R’n’B albuma. Tíz jelölésből kilencet tudott az énekesnő valóra váltani, Taylor Swift pedig nyolc jelölést kapott. „Hihetetlen este számomra”, mondta Beyoncé egyik köszönő beszédében, de ekkor még nem tudta, hogy rekordot fog elérni.

A leginkább áhított díj azonban, amely a legjobb albumnak jár, nem az övé lett, hanem a nemrégiben felfedezett fiatal énekesnőé, Taylor Swifté. A Fearless című albummal a 20 éves tehetség olyan neveket győzött le, mint Lady Gaga, Black Eyed Peas és a Dave Matthews Band. „Ezt a történetet még akkor is el fogom mesélni, amikor 80 éves leszek”, mondta a láthatólag meglepődött énekesnő beszédében. A Fearless második albuma, amely eddig 5,4 millió példányban kelt el. A legjobb country album díját is ő vihette haza, valamint White Horse című daláért két további díjat kapott.

Azt est további nyertesei közé tartozik a Black Eyed Peas, amely hat jelöléséből kettőt váltott valóra, köztük a The E.N.D-ért járó legjobb pop album díja is övéké lett. Rock kategóriában a Green Dayt jutalmazták, az év felfedezettje pedig a Zac Brown Band lett.

A pop énekesnő, Lady Gaga, aki Elton Johnnal emlékezetes duettet adott elő, az ünnepség kezdetén három Grammyt kapott, valamint a Jay-Z-vel, Rihannával és Kanye Westtel közösen készített daluk is a díjazottak között volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva