Hírek

2010.02.06. 11:40

Hó és időjárás helyzetkép: mi történik most?

Reggel sok helyen ébredhettünk intenzív havazásra, hajnal óta sok helyen több hó esett, mint az azt megelőző 12 órában. Az országban tegnap hajnal óta tartó hóhullás több helyen újból, 20-30 cm friss havat eredményezett.

Világgazdaság Online

Vasárnap a nap első felében hazánk nagy részén további havazásra, hószállingózásra van kilátás, a délkeleti határszél közelében havas eső is előfordulhat.

A nap második felében már csökken a csapadékhajlam, helyenként a felhőzet is felszakadozhat. Élénk marad az északias szél, a Dunántúlon erősebb széllökések is előfordulhatnak, így ezeken a területeken hófúvás is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 0°C és -4°C között alakul, míg a keleti területeken -1 és +2°C közötti értékeket mérhetünk.

Hétfő hajnalban északon, északnyugaton kevésbé felhős, míg a déli országrészben többnyire erősen felhős, borús időben bízhatunk. Gyenge hószállingózás, kisebb havazás már csak a déli határszél közelében valószínű. Párás marad a levegő, a szélvédett északkeleti tájakon ködfoltok alakulhatnak ki. Igen hideg lesz az éjszaka, a kora reggeli órákra -3 és -9°C közé süllyed a hőmérő higanyszála, de az északi országrészben -10°C, vagy annál hidegebb is lehet.
Napközben számottevő csapadékra ugyan nem számíthatunk, de a változóan, többfelé erősen felhős égbolt mellett - főként a középső országrészben - kisebb havazás, gyenge hószállingózás előfordulhat. Az eleinte élénk légmozgás a délutáni órákra mérséklődik. A legmagasabb nappali értékek -1 és -5°C között alakulnak.

Hétfő: Többnyire erősen felhős ég, helyenként hószállingózás.
Kedd: Borult idő, hószállingózás és helyenként tartós köd várható.
Szerda: Erősen felhős égbolt, havazás, havas eső, ónos eső várható.
Csütörtök: Nyugaton élénk északi szél, kiadós havazás, keleten eső, havas eső, ónos eső várható.
Péntek: Országszerte havazás várható.
Szombat: Megszűnik a csapadék, délen pár órás napsütés lehet,helyenként ködfoltok.

Nézze meg az Önhöz legközelebb eső aktuális helyzetet

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva