Hírek

2010.02.03. 16:52

Két éve nem volt ilyen kevés elbocsátás a magánszektorban az USA-ban

A ma nyilvánosságra hozott munkaerőpiaci adatok szerint januárban 22 ezer állás szűnt meg a tengerentúlon, jóval kevesebb, mint amire az elemzők számítottak.

The Street - Világgazdaság Online

Az elemzők 33 ezres elbocsátási adatra számítottak januárban, ehhez képest az ADP (Automatic Data Processing) friss mérése szerint mindössze 22 ezren veszítették el állásukat a magánszektorban a múlt hónapban. 2008 februárja óta nem volt ilyen alacsony a csökkenés – jelenti a The Street.

A múlt hónapban a szolgáltatási szektorban 38 ezer új állás jött létre. A feldolgozóiparban regisztrált 25 ezres csökkenés 2008 januárja óta a legalacsonyabb érték.

A jelentés december tekintetében is kellemes meglepetést okozott: a 84 ezres leépítés helyett 64 ezer állás elvesztését hozta a múlt év utolsó hónapja a kiigazított adatok szerint. Joel Prakken az ADP közleményében az elemzők nevében úgy fogalmazott: a munkaerőpiac pozitív fordulat előtt áll.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva