Hírek

2010.02.09. 15:10

Közösségi oldallá válik a Gmail?

A Google a The Wall Street Journal értesülései szerint ezen a héten bejelentheti azokat a módosításokat, amelyek az egyre népszerűbb közösségi portálokhoz teszik hasonlatosság a webmail szolgáltatást.

The Wall Street Journal - Világgazdaság Online

Egy informátori jelentés szerint a Google akár már ezen a héten ismertetheti az új modul beindítását. A Gmailbe épülő minialkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók megtekinthessék egymás pillanatnyi helyzetét.

Ezzel – írja a The Wall Street Journal – a Google a Facebook és a Twitter nyomába lép a közösségi szolgáltatások terén. A Google az új szolgáltatással állítólag a YouTube-bal és a Picasával is összekapcsolja a felhasználókat.

A Yahoo már korábban telepített egy hasonló lehetőséget saját levelező rendszerébe, amelynek segítségével a felhasználók megnézhetik, partnereik feltöltöttek-e új képeket a Flickre fotómegosztóra.

A Facebook egyébként a jelek szerint a Google-hoz fordul inspirációért: a múlt héten vezetett be egy üzenődobozt, ami a Gmail fiókjaira emlékeztet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva