Hírek

2010.02.09. 15:58

MDF: kopogtatóért mesekönyv Bokrostól

A hír igaz: aki az MDF-nek adja az ajánlószelvényét, azt a párt megajándékozza egy mesekönyvvel, amelyben Bokros Lajos mesél a gyerekeknek a gazdaságról.

Világgazdaság Online

„Ez is jelzi, hogy az MDF és Bokros Lajos  miniszterelnök-jelölt számára a legfontosabb a magyar gazdaság  rendbetétele” – mondta Makay Zsolt, az  országos választmány elnöke a párt hajdú-bihari jelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón Debrecenben.

Ugyanakkor tudni kell, hogy a választási eljárási törvény kifejezetten tiltja, hogy bárki az ajánlásért cserébe bármilyen előnyt – például pénzt vagy ajándékot – ígérjen, illetve adjon. Ez egyébként bűncselekménynek is minősül.

Fontos szabály az is, hogy ajánlószelvényt csak zaklatás nélkül lehet gyűjteni. A körülbelül nyolcmillió választópolgárnak péntekig kell megkapnia a választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt. Az egyéni választókerületekben csak azok a jelöltek indulhatnak, akik összegyűjtöttek 750 érvényes ajánlószelvényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva