Hírek

2010.02.17. 15:00

Megduplázta profitját a Puma, de nem örülhet

Európa második legnagyobb sportszergyártója, a Puma AG megkétszerezte profitját a negyedik negyedévben, de a vállalat főként az üzletbezárásoknak köszönheti az eredményt.

Bloomberg - Világgazdaság Online

Az előző év azonos időszakában mért 8,1 millió euróról 16,2 millió euróra emelkedett a Puma AG nettó profitja a negyedik negyedévben, ezzel a cég alulteljesítette az elemzők 20 millió eurós várakozásait - jelenti a Bloomberg.

A vállalat az előző év utolsó három hónapjában 13 százalékkal kevesebb terméket adott el. Az eredményt javította, hogy a korábbi 25 millió euró helyett a negyedik negyedévben csak 18 millió eurós költséggel jártak az üzletbezárások és átalakítások. A teljes évben a Puma 128 millió eurós hasznot termelt a 2008-as 233 millió euróhoz képest.

A Landesbank Baden-Württemberg elemzője a befektetőknek írt feljegyzésében úgy véli, hogy Európa második legnagyobb sportszergyártója már túllépett az értékesítési mélyponton és a következő negyedévben profitálhat a közelgő futball világbajnokságból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva